Cégalapítás és vállalkozás Írországban

14 July 2015

Újabb érvágás az angol céggel vállalkozóknak

Nem is olyan rég, mindössze 1-2 éve még jó ötletnek tűnt Angliában céget alapítani és így vállalkozni, hiszen a magyarországinál jóval alacsonyabbak a vállalkozókat terhelő adók, és az adóhivatal is sokkal liberálisabb mint a magyar NAV - vagy legalább is eddig úgy tűnt.

A Cameron által vezetett kabinet újraválasztásával azonban elkezdtek gyűlni a sötét felhők az Angliában, illetve a Magyarországról angol céggel vállalkozók feje felett. Először jött a "kiutáljuk a külföldieket és kilépünk az EU-ból" hisztéria, majd 2015 július 12-től itt az újabb szigorítás: 

ANGLIÁBAN IS BEVEZETTÉK AZ INKASSZÓ INTÉZMÉNYÉT.

Minderről részletesebben a Daily Mail cikkjében lehet olvasni aki tud angolul (aki nem, az bemásolhatja a gugli fordítóba):

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3158654/Tax-grab-undermines-Magna-Carta-New-HMRC-powers-raid-accounts-ISAs-cut-legal-process.html

A főbb részletek a cikkből:

"Az angol adóhivatal ezentúl akkor is befagyaszthatja az angliai bankszámlákat, ha csak gyanítják, hogy az illetőnek adóhátraléka van, de még pl. nem ért véget egy vizsgálat, vagy esetleg még el sem kezdőtött.

A vállalkozónak az esemény után 30 napja van, hogy fellebbezzen - de arra nincs kiszabott határidő, hogy az angol adóhivatalnak mennyi időn belül kell reagálnia az ügyre.

Az angol adóhivatal tavaly 5.5millió adminisztrációs hibát vétett - szóval nem a legjobb ötlet egy ennyire megbízhatatlan hivatal kezébe ilyen ezközt adni."

Komolyan, így a cikket olvasva azon gondolkodom, lehet, hogy a NAV munkatársaitól kértek tanácsokat az angol adóhivatal dolgozói???

Mert azért ez durva lépés. Ezentúl gyakorlatilag ha egy vállalkozó csak elfelejt valami határidőt vagy az angol adóhivatal valamit félrekalkulál, máris bumm, ugrott a bankszámla! Aztán bírja kimagyarázni a szerencsétlen vállalkozó, hogy mi is történt vagy mi nem.

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy Írországban NINCS inkasszó. És tervben sincs, hogy legyen. Írországban a vállalkozók pénze biztonságban van, itt csak jogerős bírósági végzéssel lehet valaki bankszámláján végrehajtani. És az adók is alacsonyabbak, mint Angliában, Magyarországról pedig már nem is beszélve....

Ha külföldi cégalapításon töri a fejét, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és alapítson céget velünk Ön is Írországban!

http://cegalapitasirorszagban.info




No comments:

Post a Comment